Projenin amacı nedir?

Bu çalışmanın amacı 9. sınıf öğrencilerinin cebirsel ifadeleri çözmedeki becerilerini anlamak ve bu becerileri kazanmaya yardımcı olan eğitim materyallerini tespit etmektir. 9. sınıf matematik becerilerinin kazanılmasına katkı saylayan faktörlerin araştırıldığı bu araştırmaya katılmak üzere çocuğunuzu davet ediyoruz. Öğrencilerin 9. sınıftaki sahip oldukları cebirsel ifadeler bilgisi, onların ilerleyen okul yıllarındaki başarıları ile ilişkilidir. Bu nedenle, 9. sınıf matematik bilgisini geliştirmek için hangi becerilerin gerekli olduğunun ve hangi eğitim materyallerinin etkili olduğunun belirlenmesi önemlidir.

Projeyi kim gerçekleştiriyor?

Proje Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Özel tarafından, Missouri Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. David C. Geary ile iş birliğiyle “Cebirsel Öğrenme ve Biliş” gerçekleştirilmektedir.

Kimler katılabilir?

9. sınıftan 10. sınıfa geçmiş öğrenciler.

Katılımcılar neler yapacak?

Proje iki kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda, öğrencilerden, cebirsel ifadelerle alakalı 11 soru cevaplaması beklenmektedir. Bu oturumun tamamlanmasının 60 dakika civarında sürmesi beklenmektedir. İkinci kısımda ise, öğrencilerden sayı uzamı ve şekil tamamlama etkinliklerini tamlamasını bekliyoruz. Bu bölümle birlikte araştırmanın tamamlanmasının yaklaşık 2 saat sürmesi beklenmektedir.

Nasıl katılabilirim?

Proje kapsamındaki bütün etkinlikler Zoom yoluyla gerçekleştirilecektir.

Katılmak için neler gerekli?

Aile izin formunun doldurulması gereklidir. Aile izin formunun tamamlayan aileler randevu almak için online takvime yönlendirilecektir. Takvimde seçtiğiniz gün ve saat için size bir Zoom linki göndereceğiz.

İzin linki: Çalışmamızın veri toplama aşaması tamamlandı. Gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Yeni çalışmalarımız hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz iletişim formumuzu doldurabilir veya This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Çalışmanın faydaları nelerdir?

Katılımcı öğrencilere bu çalışmayı tamamladıkları takdirde 120 TL değerinde elektronik Amazon hediye kartı verilecektir (40 TL birinci kısımdan sonra, 80 TL ikinci kısımdan sonra). Ayrıca öğrenciler daha önce öğrendikleri cebirsel ifadeler konusunu tekrar etme fırsatı bulacaklar.

Ek bilgi için kiminle irtibata geçebilirim?

Araştırma projesi hakkında ek bilgi almak istediğiniz takdirde lütfen Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Özel ile temasa geçiniz. Araştırmayla ilgili haklarınız konusunda Sosyal ve Beşeri Bilimler İnsan Araştırmaları Etik Kurulu’na (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) danışabilirsiniz.

Proje Yürütücüsü: Serkan Özel
Adresi: Boğaziçi Üniversitesi ETA-B Blok 402, Bebek, İstanbul 34342
Telefonu: 212-359-6592

Araştırmayı kim destekliyor?

Araştırma Josephine Mitchell Smith Fellowship tarafında desteklenmektedir.